Kategorier
Grøn Energi

Hvad er grøn energi?

Hvad er grøn energi? Fakta om grøn energi i Danmark!

Der findes mange forskellige former for energi – en vigtig faktor, hvor du kan skåne miljøet og spare penge er; grøn energi. Læs mere om det her og bliv klogere på hvilke former, du kan bruge i dit hjem.

Solenergi, vindenergi og jordenergi?

Den grønne energi som alle snakker om, er en vedvarende energiform som derfor udleder rigtig små mænger CO2. Med andre ord er det en miljøvenlig måde at skabe energi (strøm) på. Det er et alternativ til de fossile brændstoffer som kul og olie, som er energiformer som forurener meget. Den grønne energi er blandt andet vindenergi, jordenergi og solenergi.

Solenergi kender man fra solceller – disse findes i dag i mange danske hjem. De udnytter solens energi og skaber en miljøvenlig strøm som udleder minimal CO2.

Vindenergi kender man fra vindmøllerne – vindmøller findes over hele det danske land samt i havene omkring. De udnytter vinden til at skabe miljøvenlig strøm til stikkontakterne i de danske hjem.

Jordenergi er mindre kendt og synligt blandt danskerne. Det er også kendt som jordvarme. Her bruges den varme som er i jorden til at blive transporteret indenfor i de danske hjem. Det foregår igennem en varmepumpe som bliver installeret i dit hjem.

Hvor meget grøn energi producerer Danmark? 

På trods af meget få lyspunkter i 2020 grundet en pandemi, kan vi i Danmark glæde os over et elektrisk lyspunkt. For aldrig før har Danmark produceret så meget grøn energi som vi gjorde i 2020, det viser en analyse som Dansk Energi har foretaget. Vedvarende energi udgør nemlig 80% i det danske elforbrug – i 2019 lå det på 76%. Dette fortæller også at CO2-indholdet i el er nede på 127 gram CO2 pr. KWh, hvilket derfor er det laveste nogensinde.

Alt om groen energi
Grøn energi i Danmark. Hvordan kan du få grøn energi i hjemmet?

Light-Energy er en blog som fortæller dig mere om vedvarende energier i Danmark.

Du kan også tjekke vores nye video på YouTube ud her!

 

 

2 kommentarer til “Hvad er grøn energi?”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *